Materijalizacija teksture prostora

Novalux E

Akrilna vodoperiva visoko kvalitetna boja za enterijere i eksterijere

NOVALUX E je akrilna visokopokrivna boja na vodenoj bazi. Materijal se proizvodi u četiri baze i to omogućava širok spektar nijansi. NOVALUX E ima veliku pokrivnu moć. Posle nanošenja NOVALUX E boje na tek izgletovanu površinu, postiže se glatka mat površina.

 

Novalux E je idealna kao podloga za pojedine dekorativne materijale, visok sadržaj akrilne rezine dodatno utiče na završni kvalitet dobijene zidne površine.

 

Zbog svojstava sirovina korišćenih za pravljenje baze novalux E poseduje izuzetne pokrivne mogućnosti uz mikronski tanak završni namaz. Zato je moguće naneti i 10 slojeva ove boje, a da posle toga nije potrebno struganje zida. To je za krajnjeg korisnika dugoročna ušteda jer neće biti potrebe za ponovnim struganjem. gletovanjem i pripreme zidnih površina nakon godina korišćenja, obnavljanja i osvežavanja prostora.

Savet pri radu

Za najbolje rezultate i pokrivnost u pripremi zidne površine, koristiti isključivo istu vrstu glet mase u svim nanosima, nikako menjati vrstu i bazu proizvođača glet mase između nanosa.

 

U slučaju kada se zidna površina priprema samo korišćenjem mineralne glet mase koja je veoma zastupljena na našem tržištu, preporučuje se mazanje Novalux E boje bez predhodnog nanošenja podloge. Novalux E nanositi na isključivo suvu, odprašenu, išmirglanu i pripremljenu površinu. Prvi namaz razrediti sa 50% vode, sa obaveznim sušenjem od 6 h u idealnim sobnim uslovima, drugi namaz razrediti 30% sa vodom uz sušenje od 24h. Za maksimalne vizuelne rezultate Novalux E nanositi valjkom sa kratkom dlakom.

U slučaju primene Novalux E boje na zidnu površinu, predhodno pripremljenom sa akrilnim gletovima,  na predhodno isključivo suve, odprašene, išmirglane i pripremljene površine naneti podlogu acrilak razredjenu 3:1 sa vodom uz obavezno sušenje od 6 sati, Novalux E naneti u dva sloja sa 30% - 40% razređivanja sa vodom, uz obavezno sušenje izmedju nanosa od 8 h.  Za maksimalne vizuelne rezultate Novalux E nanositi valjkom sa kratkom dlakom.

 

 

Utrošak materijala po m2

 

 Novalux E  1l / 8m2-10m2