Materijalizacija teksture prostora

Pittura per interni

Akrilna tankoslojna brisiva boja

 

 

Pittura per interni je akrilna disperziona boja za upotrebu u enterijerima. Boja nudi solidne pokrivne sposobnosti uz glatku završnicu po povoljnoj ceni. Pituru per interni nije moguce tonirati u drečave i tamne tonove i koristi se isključivo u pastelnim nijansama.

 

Savet pri radu

Za najbolje rezultate i pokrivnost u pripremi zidne površine, koristiti isključivo istu vrstu glet mase u svim nanosima, nikako menjati vrstu, bazu i proizvodjača glet mase između nanosa.

 

U slučaju kada se zidna površina priprema samo korišćenjem mineralne glet mase, koji je veoma zastupljeni na našem tržištu, preporučuje se mazanje Novalux E boje bez predhodnog nanošenja podloge. Novalux E nanositi isključivo na suvu, odprašenu, išmirglanu i pripremljenu površinu. Prvi namaz razrediti sa 50% vode, sa obaveznim sušenjem od 6 sati u idealnim sobnim uslovima, drugi namaz razrediti 30% sa vodom uz sušenje od 24 sata. Za maksimalne vizuelne rezultate Novalux E nanositi valjkom sa kratkom dlakom.

U slučaju primene Novalux E boje na zidnu površina predhodno pripremljenom sa akrilnim gletovima,  na predhodno iskljucivo suve, odprašene, išmirglane i pripremljene površine naneti podlogu acrilak razredjenu 3:1 sa vodom uz obavezno sušenje od 6 sati, Novalux E naneti u dva sloja sa 30% - 40% razređivanja sa vodom, uz obavezno sušenje izmedju nanosa od 8 h.  Za maksimalne vizuelne rezultate Novalux E nanositi valjkom sa kratkom dlakom.

 

Utrošak materijala po m2

2x Pitura per interni 1l / 8m2 - 10m2