Materijalizacija teksture prostora

Antica patine

Fase silosanica je patina na siloksanskoj bazi

Fase silosanica je polutransparentan materijal na bazi akrilnih i stiren kopolimera, siloksanskih smola i specijalnih aditiva. Posebna formulacija Fase silosanica omogućava primenu na različitim baznim materijalima kao podlogom, mineralnim, sintetičkim kao i silosanskim površina za unutrašnu kao i spoljašnju upotrebu.

Fase silosanica omogućava postizanje živopisnih polutransparentnih hromatskih efekata, uz mogućnost dobijanja nijanse u nijansi u zavisnosti od boje i načina aplikacije. Podjednako se koristi u klasičnim kao i modernim enterijerim, kao i za specijalnu restauraciju istorijskog nasleđa kao završni sloj fasada, gde se zahteva visoko prestižni estetski efekat uz zadovoljenje najviših svetskih standarda kvaliteta.

Upotreba antica patine kao završnog sloja je raznovrsna tako da je potrošnja kao i krajnji ton uslovljen podlogom na koju se nanosi, zbog načina primene i mogućnošću za velikim razređivanjem u različitim razmerama u zavisnosti od potrebe, javljaju se velike razlike u maksimalnoj i minimalnoj potrošni po m2, kao i u krajnjem tonu.

 

 

Pokrivna moć antica patine za sisteme materijala:

1. Novalux E - 1l / 8 m2- 10 m2

- Antica patine fase silosanica 1l / 14 m2 – 18 m2

2. Marmur fine (TRAVERTINO )

- Antica patine fase silosanica 1l / 10 m2 – 18 m2

3. Calcecruda

- Antica patine fase silosanica 1l / 8 m2 – 12 m2

4. Viva beton

- Antica patine fase silosanica 1l / 15 m2 – 20 m2

 

*Napomena: tonovi prikazani na ekranu nisu relevantni sa stvarnim ton kartama

 

Izbor tonova: 

Video